当前位置:首页 > 学术活动 - 正文

学术活动

1月9日学术报告:Some Problems Connected with Statistical Inference for High-dimensional Data

作者:admin 点击:432 发布时间:2017-1-4 9:47:34

报告提目:Some Problems Connected with Statistical Inference for High-dimensional Data

报告人:张新生 教授

报告时间:2017年1月9日,上午10:00-11:00

报告地点:理学院547报告厅

摘要:
In the last decades, high-dimensional data analysis has been an active area. Methodology for high dimensional data is one of the most important research topics in statistics. For high dimensional data, the number of explanatory variables is much larger than the sample size. The conventional methods of statistical inference are no longer valid. In this talk I will briefly review recent development on the statistical methodology and theory for the analysis of high- dimensional data. I will also introduce our recent results on the comparison of Kendall's tau Matrix from two independent samples under the high dimensional setting.

报告人简介:
张新生教授,现任复旦大学管理学院统计学系系主任、博士生导师,中国概率统计学会常务理事,《应用概率统计》编委。曾任教育部高等学校数学与统计学教学指导委员会统计学专业教学指导分委员会委员,中国现场统计研究会生存分析专业委员副理事长,上海市数学会常务理事等。他的主要研究方向为:随机过程及其应用、过程统计、高维数据的统计推断等。

联系人:蒋辉